[QAD] Onderwijsblog van HannahOnderwijsblog van juf Hannah


Over ons

[QAD] Onderwijsblog van Hannah

Leuk dat je op mijn blog komt kijken. Mijn naam is Hannah en ik ben sinds zeven jaar juf. Ik sta dagelijks voor de leukste groep 4 van het hele land en ik doe mijn werk met veel plezier. Toch merk ik dat binnen het kinderonderwijs zowel voor juffen en meesters, als voor ouders er vaak nog veel vragen onbeantwoord blijven. Ik hoop op mijn blog meer duidelijk te scheppen over bepaalde onderwerpen binnen het kinderonderwijs en op leuke wijze te kunnen informeren. Je leest hier over het leven van een juf van groep 4 en alles wat je wilt weten over het lager onderwijs.

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Een taalcursus voor jongeren: tof én leerzaam
15 oktober 2020

Als je op zoek bent naar een taalcursus, dan let j

Engels leren in de zomer
21 december 2017

Engels leren in de zomer Heeft jouw kind moeite me

Engels leren in de zomer

Engels leren in de zomer

Heeft jouw kind moeite met het leren van de Engelse taal en loopt het achter op school? Dan zijn er mogelijkheden om tijdens de zomervakantie zijn/haar Engels wat op te krikken. Waarom Engels leren in de zomer? Dit is een goede en veel leukere manier dan bijvoorbeeld bijles, want er zijn veel meer mogelijkheden. In deze blogpost vindt je dé manieren waarop jouw kind Engels kan leren in de zomer.

Taalkamp

Een week lang plezier maken met soortgenoten met allemaal leuke activiteiten en tegelijkertijd Engels leren? Zomerkamp is een van de leukste manier om Engels te leren in de zomer. Op een taalkamp staat naast plezier, taalvaardigheid centraal. De activiteiten zullen voornamelijk in het Engels gedaan worden en er worden lessen gegeven. Het is zeker geen schoolse manier van leren er zijn genoeg leuke activiteiten gepland, waardoor je al spelende wijs Engels leert. Engels leren in de zomer? Ga op taalkamp. Jouw kind maakt nieuwe vrienden, heeft een week vol leuke activiteiten en leert ook nog eens Engels.

Films en series

TV kijken slecht voor de jeugd? Steeds meer onderzoeken bewijzen het tegendeel. Je kunt bijvoorbeeld ook een taal beter leren door het kijken van een film of een serie in het Engels. Je leert zo hoe zinsconstructies gevormd worden en verrijkt jouw woordenschat. In de zomer Engelse films en series kijken om de taalvaardigheid op te krikken? Het is zeker aan te raden. Kijk Engelse tv zonder ondertiteling en leer op een ontspannen manier Engels.

Op uitwisseling

Het is een unieke ervaring om op uitwisseling naar een ander land te gaan. Laat jouw kind in de zomer op uitwisseling gaan naar een Engelstalig land. Zo wordt je verplicht om de hele dag Engels te spreken en zul je zien dat de taalvaardigheid met sprongen vooruit gaat. Daarnaast is het een unieke ervaring dat zeker aan te raden is. Engels leren doe je het best door het gewoon te doen. Wanneer je in een situatie bent dat je het wel moet spreken, leer het toch het best. Een achterstand met Engels kun je op een veel leukere manier dan bijles verhelpen. In de zomer heb je de tijd om de Engelse taalvaardigheid van jouw kind op unieke wijze op te krikken. Een taalkamp is bijvoorbeeld een leuk alternatief en kijk Engelstalige televisie zonder ondertiteling, het zal je verbazen hoeveel je hiervan kunt leren. Een uitwisseling naar een Engelstalig land is misschien wel de beste manier om in de zomer Engels te leren. Je wordt in het diepe gegooid en moet nu echt de hele dag Engels spreken. Engels leren in de zomer? Er zijn genoeg manieren!

Voor meer informatie spreek met Summercamp (Engels voor bengels).